Nettbutikk klær

Mitt firma, Soldag, produserer og selger klær av bambus, både gjennom butikker for økologiske klær og i vår nettbutikk. I august deltok jeg på min første varemesse. I løpet av de få dagene vi deltok på messen klarte vi knapt fylle opp hyllene med nye varer før de ble solgt.

1

Jeg spurte en markedsanalytiker om hvorfor det var slik. Han svarte at mange ikke liker å handle klær på nettet fordi man «vet man aldri hva man får». Det er derfor en innebygd skepsis til å oppsøke nettbutikk klær, selv når det gjelder klær som undertøy og sokker.

Klær av Bambus på full fart inn i det Norske Markedet

Tiden er kommet for julehandel og det er en økt bevissthet på økologiske klær og rettferdig handel samtidig som stadig flere velger å handle julegaver på nettet. Det finnes utvilsomt mange useriøse aktører på nettet som utgir seg for å selge økologiske klær og klær av bambus, mens de i virkeligheten selger masseproduserte produkter i miljøskadelig bomull ispedd en prosentandel bambusfiber.

På den annen side har det siste året avslørt at du heller ikke alltid vet hva du får hvis du for eksempel besøker din lokale Hennes & Mauritz butikk. Tekstilindustrien er en industri med mange mørke sider, noe de siste årene som tekstilprodusent i Bangkok tydelig har lært meg.

Hvordan finner jeg en pålitelig leverandør av økologiske klær

Det spørsmålet de fleste kunder på jakt etter bærekraftige økologiske klær spør seg er hvor transparent og troverdig butikken en handler i er i forhold til økologi og rettferdig handel. Du vil snart oppdage at nettbutikk klær ofte kan være en både mer personlig og pålitelig butikk å handle i enn de fleste større kleskjeder.

En sjekk kan være om du ved å ta kontakt med butikken kun blir mottatt av en auto respons eller om du faktisk kommer i kontakt med de som driver butikken. Hvor nær er de som selger deg varene til tilvirkningen av varene? Har de selv faktisk vært i fabrikkene og snakket med arbeiderne slik at de vet at produktet blir produsert under forsvarlige arbeidsforhold? Hvis du tar kontakt og ber om å få vite hvor varene er produsert, vil du få et tydelig svar med adresse og kontaktinformasjon?  Har butikken et varelager i Norge? Eller risikerer du at varene blir sittende fast i tollen slik at de ikke når frem til jul?

 

Om  Bamboo Active Shop

Bamboo Active Shop
Soldag NUF. Er et registrert firma i Norge siden 21. april 2012
Organisasjonsnummer: 998 236 622

adresse:
Nedre Varden 7
4050 Sola
Norge
TLF: +47 47639969

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three − 1 =